Villaförsäkring

Villaförsäkringvillahemförsäkring –  har du precis köpt en villa eller ett hus – vill du försäkra din villa eller hus billigt? Söker du efter en bra villaförsäkring  eller villahemförsäkring som är även billig eller den billigaste villaförsäkring eller villahemförsäkringen? Har du svårt att hitta billiga villaförsäkringar och villahemförsäkringar bland djungeln av alla försäkringsbolag som erbjuder villaförsäkringar och villahemförsäkringar?

iFörsäkring hjälper dig att hitta en billig villaförsäkring eller villahemförsäkring. Här kan du läsa lite mer om olika villaförsäkringar och villahemförsäkringar och se vilka försäkringsbolag som erbjuder dessa försäkringar.

Jämför billiga villaförsäkringar och villahemförsäkringar från olika försäkringsbolag för att hitta den billigaste villaförsäkringen eller villahemförsäkringen. Förhoppningsvis blir det lättare att välja en villaförsäkring eller villahemförsäkring.

Det finns olika typer av villaförsäkringar och villhemförsäkringar – läs igenom dem olika typerna av villaförsäkringar och villahemförsäkaringar och hitta den villaförsäkring eller villahemförsäkring som är billig och som uppfyller ditt behov.

Vad bör det ingå i en villaförsäkring eller villahemförsäkring

Här kan du läsa lite kort om vad som bör ingå en villaförsäkring och villahemförsäkring:

Egendomsskydd – skydd för dina saker, ditt hus och din tomt

Villahemförsäkringen omfatta och skydda din egendom – alltså alla saker som du har för privat bruk. Försäkringen ska även omfatta byggnader och tomtmark. Dock omfattar försäkringen normalt inte exempelvis bilar eller båtar – måste försäkras särskilt genom exempelvis en bilförsäkring eller båtförsäkring.

Stöld och skadegörelse

Försäkringen ska omfatta stöld av och skador på dina saker och din egendom, till exempel om du får inbrott eller om någon stjäl din cykel. Den ska även gälla för stöld av och skadegörelse på fast monterad egendom, till exempel en markis eller en parabol.

Försäkringen ska gälla för skada
genom brand
genom blixt
genom kortslutning, överslag eller överspänning på hushållsmaskin och annan elektrisk maskin, apparat eller ledning
genom explosion, men inte genom sprängningsarbete
som plötsligt orsakas av sot från öppen låga, men inte från levande ljus
som orsakas av frätande gas som bildats vid oavsiktlig upphettning av plast
Storm, hagel och andra naturskador

Om huset skadas på grund av storm, hagel eller snötryck, kan du få ersättning från försäkringen. Då kan du också få ersättning för skada på dina saker inomhus. Det finns vissa begränsningar, till exempel för växthus.

Skador orsakade av jordskalv, jordras med mera kan också ersättas.
Översvämning och läckage

Om din egendom skadas på grund av läckage eller översvämning, kan du få ersättning från försäkringen. Det finns vissa begränsningar, till exempel att skada på tomtmark inte ersätts vid översvämning.

Vitvaror

Om dina vitvaror eller installationer för bland annat vatten och värme går sönder kan du få ersättning. Detsamma gäller för till exempel tvätt som skadas i en trasig tvättmaskin och för mat i frysen. Undantag gäller för mat i kylskåp.
Värdering av dina saker och ditt hus

Det är alltid de skadade eller förlorade sakernas marknadsvärde som ersätts. Det vill säga vad det kostar att köpa ett motsvarande föremål i samma skick. Vi gör åldersavdrag beroende på vilken typ av sak det är och hur gammal den är. Datorer sjunker till exempel snabbt i värde medan det går långsammare för möbler och husgeråd.

Vissa saker ersätts enligt en tabell som finns i försäkringsvillkoret under Värderings- och ersättningsregler. Vi kan aldrig ersätta det känslomässiga värdet. När det gäller byggnad, så betalar vi reparation eller ett nytt hus (återställande). För vissa byggnadsdelar gör vi åldersavdrag enligt en tabell i villkoren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jämför billiga försäkringar & försäkringsbolag!