Stöldförsäkring

Stöldförsäkring är helt enkelt en sakförsäkring som ger ersättning vid stöld av saken, exempelvis moped, cykel, mobil eller bil. Stöldförsäkringen ingår oftast i andra försäkringar såsom bilförsäkring, motorcykelförsäkring eller hemförsäkring. En stöldförsäkring kan även tecknas särskilt eller genom en tilläggsförsäkring till övriga försäkringar.  

De flesta har eller kommer att drabbas av en stöld någon gång. Dessvärre är det omöjligt att skydda mot stölder, utan att kostnaden blir för ohanterlig. Dyrare och exklusiva saker omfattas normalt inte av en vanlig hemförsäkring eller bilförsäkring, utan man måste ofta teckna en särskild försäkring eller en tilläggsförsäkring för dessa saker. Därför är det viktigt att man har koll på vad ens olika försäkringar omfattar och noga undersöka ifall ens exklusiva och dyrare saker omfattas av försäkringarna.

Dock kan en stöldförsäkring aldrig ersätta emotionella och sentimentala värden som vissa saker kan ha såsom familjejuveler eller liknande som gått i arv. Däremot är stöldförsäkringen ett plåster på såren och ser till så att man inte står helt utan ekonomisk ersättning när stölden väl inträffar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.