Återförsäkringsbolag

Återförsäkringsbolag – Återförsäkring – Återförsäkringar – Återförsäkrar

Många försäkringsbolag väljer att försäkra sina åtaganden gentemot sina försäkringstagare hos andra försäkringsbolag genom en s.k återförsäkring och försäkringsbolagen som återförsäkrar andras åtaganden kallas således för återförsäkringsbolag.

Anledningen till att man återförsäkrar sina åtaganden hos återförsäkringsbolag är att man vill sprida sina risker i händelse av en stor händelse. När riskerna sprids till flera olika försäkringsbolag och återförsäkringsbolag så blir det enklare att hantera en storskada för försäkringsbolaget. Därigenom kan man som försäkringstagare känna sig skyddad eller rättare sagt säkrare ifall ett försäkringsbolag råkar ut för många eller väldigt stora skadehändelser, t ex vid naturkatastrofer.

I princip alla försäkringsbolag återförsäkrar sina risker i form av ersättningsskyldigheter mot sina försäkringstagare genom att återförsäkra sig i andra större och internationella försäkringsbolag. Därav blir säkerheten i försäkringskedjan är stark. Genom att återförsäkra sig är försäkringstagarna skyddade ifall ett enskilt försäkringsbolag råkar ut för ovanligt många skadeutbetalningar under en viss tid, till exempel i händelse av naturkatastrofer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jämför billiga försäkringar & försäkringsbolag!