Företagsförsäkring

Företagsförsäkring – vad kostar en företagsförsäkring? Kostnaden för en företagsförsäkring varierar beroende företagets verksamhet.

En företagsförsäkring utgörs normalt av flera försäkringar. Ett företag kan försäkra sig och sina anställda på många sätt. Det kan vara svårt vid tecknandet av en företagsförsäkring är att hitta en företagsförsäkring som ger tillräcklig hög säkerhet för företaget och dess anställda.

Val av företagsförsäkring

Det gäller att hitta en företagsförsäkring som passar företagets behov så bra som möjligt. Nästan alla företagsförsäkringar har en grundförsäkring som man kan bygga ut för att anpassa efter företagets situation och behov. För att ha en bra företagsförsäkring så gäller det veta vilka risker man vill skydda sig mot så att det inte kommer som en överraskning och så att man inte står där en dag helt oförsäkrad ifall olyckan skulle vara framme.

Vid val av en företagsförsäkring så gäller det att inte överförsäkra företaget, vilket medför onödiga kostnader i form av högre försäkringspremier. Däremot ska man heller inte underförsäkra företaget. Det viktiga är att hitta en företagsförsäkring som ger ett tillräckligt skydd när olyckan väl är framme. Du som företagsledare eller arbetsgivare har inte bara ett ansvar för företagets säkerhet, utan även ett ansvar för de anställdas säkerhet. Därför så gäller det att teckna en företagsförsäkring som även skyddar de anställda.

Krav på företagsförsäkring

När ett företag ska teckna en företagsförsäkring bör vissa krav vara uppfyllda för att företagsförsäkringen ska anses vara en bra försäkring för företaget.

Företaget måste vara medlem i företagarna. De måste också betala serviceavgifter och vanligtvis får inte företaget ha en omsättning på över 20 miljoner kronor per år. De flesta försäkringsbolag kräver även att företaget redovisar de skador som skett under de senaste tre åren. Det beror på att försäkringsbolaget ska kunna uppskatta riskerna och utifrån det räkna ut försäkringspremien. För att kunna räkna ut ett företags årspremie behöver försäkringsbolagen även veta företagets årsomsättning, hur verksamheten ser ut och hur företagets lokaler ser ut, vilket byggnadsklass.

Olika företagsförsäkringar

Det finns försäkringar för alla olika typer at branscher. Om man driver en liten klädbutik eller om man har ett produktionsföretag har man väldigt olika försäkringsbehov. Olika branscher så som tillverkning, entreprenad, butiksverksamhet och tjänstesektorn har självklart olika försäkringsbehov. Men oavsett vad kan har för företag kan det vara bra att välja ett försäkringsbolag som även kan hjälpa till med försäkringar för företagets anställda, om man har några. Om man kan samla alla försäkringar hos ett bolag, det kan exempelvis även gälla företagsfordon, kan man förhoppningsvis bli erbjuden bättre priser hos försäkringsbolagen.

Vad bör ingå i en företagsförsäkring

Vad som bör ingå i företagsförsäkringen är som sagt helt beroende på vilken typ av verksamhet man driver. Men grundläggande saker som bör ingå är egendomsskydd för fastigheter och inventarier. Det kan gälla produktionsfabriker, butiker oavsett storlek och självklart det som finns i fabriken eller butiken. Även rättsskydd och ansvarsskydd borde finnas med. Rättsskyddet ger ersättning för ombud och andra kostnader om företaget skulle hamna i en rättslig tvist. Ett ansvarsskydd betalar ut ersättning om företaget skulle bli skadeståndsskyldig. Vanligt täcker även en företagsförsäkring kostnader som uppstår vid inkomstavbrott på grund av skada.

Utöver de grundskydd som de flesta företagsförsäkringar har så finns det en stor mängd tilläggsförsäkringar som man kan teckna om man vill komplettera. Det kan vara allt från utökningar av det grundförsäkringar till speciella försäkringar för de anställda. Många företag väljer till exempel idag att teckna sjukvårdförsäkringar för sina anställda för att garantera dem en snabb vård vilket gör att personalen förhoppningsvis snabbare kan vara tillbaka i arbete efter skada eller sjukdom. Det är också vanligt att man skaffar försäkringar till företagets fordon, exempelvis tjänstebilar.

 

Vad kostar en företagsförsäkring?

Vad en företagsförsäkring kostar beror på vilken typ av verksamhet du har tänkt att bedriva.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jämför billiga försäkringar & försäkringsbolag!